Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за здраве

;
За какво е полезен джинджифилът

За какво е полезен джинджифилът

В началото ни изглеждаше твърде екзотичен, твърде скъп, но през последните години съвсем не е така. Все повече българи се научиха да използват джинджифил и заради вкусните му свойства

Класическа паста Болонезе

Класическа паста Болонезе

необходими продукти: 1/2 пакет макарони (или друг вид паста) 1/2 малка глава лук 2 с.л. зехтин 250 г свинска кайма 1 ч.ч. смлени домати сол и пипер на вкус червен пипер по желание 100 г

Как да приготвим вкусни и лесни разядки  (+рецепти)

Как да приготвим вкусни и лесни разядки (+рецепти)

Разядки, дипове, пастети – всички те са чудесни върху препечена филийка с хляб и обикновено имат дълъг срок за съхранение. Затова е и толкова удобно да си имаме по нещо за мазане винаги в хладилника

Печен джолан с анасон и джинджифил

Печен джолан с анасон и джинджифил

Необходими продукти: 2 малки свински джолана с кожа 1 с.л. червен пипер 1 с.л. олио сол и черен пипер на вкус 1 малко парче джинджифил 1 цяла необелена глава чесън 2 зърна карамфил 1 зърно звезден

Какви ястия да приготвим с модерните киноа и чиа (+рецепти)

Какви ястия да приготвим с модерните киноа и чиа (+рецепти)

Постоянно четем за киноа, чиа, кокосово мляко и масло, брашно от лимец, годжи бери и какви ли не още суперсъставки и храни, но когато се изправим пред тях в магазина

Тайната на сполучливия домашен хляб

Тайната на сполучливия домашен хляб

Хлябът трябва да се удари 100 пъти в масата, докато се меси, за да стане вкусен. Така твърди поверието на старите баби. Сигурно е вярно. Вашата навярно не прави така

Фин ябълков кейк със зехтин

Фин ябълков кейк със зехтин

Необходими продукти: 80 г стафиди 2 1/4 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. канела 1/4 ч.л. сол 1/2 ч.л. бакпулвер 1 1/4 ч.л. сода за хляб 120 мл зехтин 3/4 ч.ч. захар 1 ванилия 2 яйца 3 ябълки настърганата кора на

Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Ще го срещнете също като чатни – наименованието идва от хинди и означава „намачквам“. Основното му предназначение е да допълни вкуса на храната, с която се сервира

Таня от "Вкусното ми хоби със страст и любов": Препеченото кокосово масло е пристрастяващо (+рецепти)

Таня от "Вкусното ми хоби със страст и любов": Препеченото кокосово масло е пристрастяващо (+рецепти)

За нашия екип е чест, че да ви запознаем с прекрасната Таня Донева. Тя е не само отличен кулинар и изтънчен естет, тя е красива, светла и позитивна и ние от сърце ви желаем повече срещи със слънца

Безценни съвети за приготвянето на сладкиши и печива

Безценни съвети за приготвянето на сладкиши и печива

Продължаваме нашата поредица със съвети за по-здравословно и по-вкусно приготвяне на ястия.  1. За да извадите лесно блата от формата, веднага щом я извадите от фурната, сложете я върху кърпа

X